Pizza s krumpirom zbilja postoji - imamo i recept!

Thinkstock
Neočekivan spoj tijesta za pizzu i tanko sjeckanog, hrskavog krumpira učinit će vaš današnji ručak upravo savršenim.
Vidi originalni članak

Ova kombinacija možda i jest pomalo neobična, no jednom kada je isprobate, definitivno ćete se poželjeti vratiti bogatim okusima krumpira na pizza tijestu.

 

Miriše na sreću Ljetna pizza - spoj svega što volimo

 

Upotpunite ih sitno sjeckanom pancetom ili slaninom koja će u pećnici postati hrskava i još slasnija, a onda dodajte i omiljeno začinsko bilje. Kombinaciji možete dodati i kolutiće tanko sjeckanog luka i drugo povrće po želji, no ovakva će pizza biti upravo savršena u što jednostavnijem izdanju.

 

ZDRAVO! Tikvice u novom obliku: Zelena pizza

SIR, SIR, SIR Subotom: Pizza s kremastim nadjevom za prste polizati


Potrebno vam je:

  • 500 g brašna
  • 250 ml vode
  • 20 g svježeg kvasca
  • Prstohvat soli
  • Prstohvat šećera
  • 5-10 manjih krumpira 
  • 100 g pancete
  • 100 g parmezana
  • Ružmarin
  • Maslinovo ulje

Priprema:

  1. Toploj vodi dodajte kvasac, prstohvat brašna i prstohvat šećera pa pustite da se diže oko 15 minuta.
  2. Kada se kvasac digao, dodajte ga brašnu, posolite i zamijesite tijesto.
  3. Pustite da se diže barem sat vremena.
  4. Krumpir dobro operite ili ga ogulite.
  5. Nasjeckajte ga na tanke ploške, a možete se poslužiti i gulilicom za krumpir kako biste dobili što tanje ploške.
  6. Krumpir ubacite u hladnu vodu, pustite da stoji desetak minuta pa ga dobro posušite.
  7. Pomiješajte krumpir s nekoliko žlica maslinovog ulja, ružmarinom i pancetom. Pustite da upijaju arome dok pripremate tijesto. Razvaljajte ga u krug. Tijesto neka bude što tanje.
  8. Na vrh najprije rasporedite krumpiriće, neka budu u jednom sloju kako bi se što bolje i hrskavije ispekli.
  9. Pospite ostatkom ružmarina i pokapajte maslinovim uljem koje je ostalo u posudi.
  10. Pospite i komadićima pancete.
  11. Na kraju sve pospite sitno ribanim parmezanom pa ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva.
  12. Pecite oko 15 minuta. 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr