Pizza s mozzarellom i gorgonzolom

Thinkstock
Pripremite tijesto i uživajte u bogatom talijanskom specijalitetu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1133

Potrebno vam je

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 300 g gorgonzola
  • 300 g mozzarella
  • 20 g suhi kvasac
  • 400 ml pasirana rajčica (passata)
  • 300 ml voda
  • sol
  • 6 žlica ulje maslinovo
  • 1 žlica origano

Priprema

  1. Pomiješajte brašno, kvasac, vodu, sol i maslinovo ulje pa zamijesite glatko tijesto.
  2. Pokrijte krpom i ostavite oko 45 min na toplom da se digne.
  3. Dignuto tijesto podijelite na 4 jednaka dijela i svaki razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi. Rubove preklopite i čvrsto pritisnite.
  4. Pećnicu zagrijte na 230°C.
  5. Svaki komad tijesta premažite tankim slojem rajčice. Pospite mozzarellom i origanom. Po površini rasporedite gorgonzolu.
  6. Pecite oko 10 min u zagrijanoj pećnici.

Pripremite tijesto i uživajte u bogatom talijanskom specijalitetu

Posjeti Gastro.hr