Pljeskavice od bijeloga graha

Pljeskavice od povrća koje će posebno odgovarati vegetarijancima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 14

Potrebno vam je

  • 5 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 2 žlica rajčica, ukuhana (konc. 10%)
  • 800 g grah iz konzerve
  • 55 g krušne mrvice
  • 55 g tvrdi sir
  • 2 žlica peršin, list
  • 4 kom pecivo, bijelo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Zagrijte tri žlice ulja u tavi s dnom za koje jelo ne prijanja i pirjajte luk pet minuta. Dodajte naribanu mrkvu te pirjajte još dvije minute. Maknite s vatre i dodajte koncentrat rajčice.
  2. Zagrijte opciju "grill" na srednju temperaturu. U zdjeli zgnječite bijeli grah iz limenke tako da ostane grublje teksture. Dodajte kuhano povrće, krušne mrvice, sir i peršin. Posolite i popaprite.
  3. Rukama izmiješajte sve sastojke i podijelite smjesu u četiri porcije. Svakum oblikujte u veću pljeskavicu promjera oko deset cm i debljine 2,5 cm.
  4. Preostalim uljem premažite pljeskavice i pecite četiri-pet minuta.
  5. Prerežite pecivo napola. ako želite, možete ih popržiti s pljeskavicama. Stavite pljeskavicu u pecivo i poslužite.

Pljeskavice od povrća koje će posebno odgovarati vegetarijancima

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr