gastro postao
Pljeskavice od povrća koje će posebno odgovarati vegetarijancima
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 14
Potrebno vam je
- 5 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom mrkva, crvena
- 2 žlica rajčica, ukuhana (konc. 10%)
- 800 g grah iz konzerve
- 55 g krušne mrvice
- 55 g tvrdi sir
- 2 žlica peršin, list
- 4 kom pecivo, bijelo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Zagrijte tri žlice ulja u tavi s dnom za koje jelo ne prijanja i pirjajte luk pet minuta. Dodajte naribanu mrkvu te pirjajte još dvije minute. Maknite s vatre i dodajte koncentrat rajčice.
- Zagrijte opciju "grill" na srednju temperaturu. U zdjeli zgnječite bijeli grah iz limenke tako da ostane grublje teksture. Dodajte kuhano povrće, krušne mrvice, sir i peršin. Posolite i popaprite.
- Rukama izmiješajte sve sastojke i podijelite smjesu u četiri porcije. Svakum oblikujte u veću pljeskavicu promjera oko deset cm i debljine 2,5 cm.
- Preostalim uljem premažite pljeskavice i pecite četiri-pet minuta.
- Prerežite pecivo napola. ako želite, možete ih popržiti s pljeskavicama. Stavite pljeskavicu u pecivo i poslužite.
Pljeskavice od povrća koje će posebno odgovarati vegetarijancima
Izvor Skuhatćute