Jednostavne "pljeskavice" od tikvica i parmezana

Iznimno jednostavne tikvice u kombinaciji s parmezanom i lukom začinit će vaš jesenji obrok ako vam još nije dosta tikvica (koje smo jučer uredno vidjeli na tržnici)...
Vidi originalni članak

Ljeta više nema, ali tikvice su ostale, pa vam ih predlažemo u jednoj malo jačoj i žešćoj varijanti!

Potrebno vam je

  • 1 jaje 
  • 1 ljutika
  • 1 žlica peršina
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 šalice tikvica
  • 0.50 šalica parmezana
  • 1 žlica maslinova ulja

 

jelo od povrća Pljeskavice od bijeloga graha

pita Pita od tikvica i feta sira

 

Priprema

  1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Razbiti jaje u većoj posudi, dodati ljutiku ili luk, peršin, sol i papar.
  3. Naribanu tikvicu staviti na papirnati ručnik, skupiti vrhove i iscijediti tekućinu i tikvica. Zatim dodati tikvice i parmezan pripremljenoj smjesi. Sve izmješati da se sastojci sjedine.
  4. Zagrijati ulje u teflonskoj tavi. Smjesu razdvojiti na 4 djela, od njih na tavi formirati 4 pljeskavice. Kada nakon 3-4 min posmeđe s donje strane, potrebno ih je preokrenuti i zajedno sa tavom premjestiti u pećnicu na 10 minuta.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr