Pljukanci sa šparugama

Domaći istarski pljukanci neodoljiv su prilog gotovo svakom jelu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 494

Potrebno vam je

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 3 kom jaje kokošje
  • sol
  • voda

Priprema

  1. Umijesite brašno, jaja, malo soli i malo vode u čvrsto tijesto.
  2. Pustite da tijesto odleži pola sata pa oblikujte pljukance među dlanovima.
  3. Kuhajte ih u vreloj slanoj vodi otprilike 10 minuta.
  4. Začinite ih prema želji, mi smo ih začinili s dinstanim šparogama kojima smo dodali žlicu parmezana i žlicu kiselog vrhnja.
  5. Sve zalijte ekstradjevičanskim maslinovim uljem.

Izvor Fabiana Mijanović

Posjeti Gastro.hr