Recepti 13. listopada 2014.

Pljukanci sa šparugama

Pljukanci sa šparugama
gastro postao gastro.24sata.hr
Domaći istarski pljukanci neodoljiv su prilog gotovo svakom jelu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 494

Potrebno vam je

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 3 kom jaje kokošje
  • sol
  • voda

Priprema

  1. Umijesite brašno, jaja, malo soli i malo vode u čvrsto tijesto.
  2. Pustite da tijesto odleži pola sata pa oblikujte pljukance među dlanovima.
  3. Kuhajte ih u vreloj slanoj vodi otprilike 10 minuta.
  4. Začinite ih prema želji, mi smo ih začinili s dinstanim šparogama kojima smo dodali žlicu parmezana i žlicu kiselog vrhnja.
  5. Sve zalijte ekstradjevičanskim maslinovim uljem.

Izvor Fabiana Mijanović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.