Pljukanci sa šufiganim lignjama i hrskavom pancetom

Istarski pljukanci odlično se slažu s lignjama
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 195

Potrebno vam je

  • 200 g lignja
  • 600 g pljukanci
  • 2 dl malvazija
  • 1 kom češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 80 g slanina suha, masna
  • parmezan
  • 3 dl riblji temeljac
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Narežite slaninu na tanke rezance i popržite dok ne postane hrskava.
  2. Lignje narežite na uske trake i propirjajte na maslinovu ulju pa dodajte bijelo vino, češnjak, sol, papar i riblji temeljac te ostavite da se kuha.
  3. U drugu posudu stavite da se kuhaju pljukanci. Kad su kuhani, procijeđene stavite u umak s lignjama te ostavite da se kuhaju još dvije, tri minute.

Istarski pljukanci odlično se slažu s lignjama

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr