gastro postao
Istarski pljukanci odlično se slažu s lignjama
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 195
Potrebno vam je
- 200 g lignja
- 600 g pljukanci
- 2 dl malvazija
- 1 kom češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- 80 g slanina suha, masna
- parmezan
- 3 dl riblji temeljac
- ulje maslinovo
Priprema
- Narežite slaninu na tanke rezance i popržite dok ne postane hrskava.
- Lignje narežite na uske trake i propirjajte na maslinovu ulju pa dodajte bijelo vino, češnjak, sol, papar i riblji temeljac te ostavite da se kuha.
- U drugu posudu stavite da se kuhaju pljukanci. Kad su kuhani, procijeđene stavite u umak s lignjama te ostavite da se kuhaju još dvije, tri minute.
Istarski pljukanci odlično se slažu s lignjama
Izvor Skuhatćute