Podvarak

Pirjani kiseli kupus - podvarak idealno je jelo za hladne zimske dane
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1162

Potrebno vam je

  • 1000 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
  • 500 g svinjetina,srednje masna
  • 250 g slanina suha, masna
  • 4 kom luk ,crveni
  • 1 kom poriluk (cijeli)
  • 2 žlica slatka paprika
  • 4 režanj češnjak
  • 2 žlica ajvar
  • 2 list lovorov list
  • ulje suncokretovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Narežite luk i poriluk pa podijelite u dva lonca, u koje ćete dodati malo ulja. U jednom pržite meso i suho meso, a u drugom pirjajte ribani kupus, koji ste prije toga oprali i dobro ocijedili.
  2. Nakon što ga propirjate 10-ak min, dolijevajte po pola čaše vode i pirjajte ga još pola sata te umiješajte začine. Pomiješajte ga s prženim mesom i prebacite u lim za pečenje. Pecite 30 min u pećnici zagrijanoj na 200°c.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr