gastro postao
Pirjani kiseli kupus - podvarak idealno je jelo za hladne zimske dane
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1162
Potrebno vam je
- 1000 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
- 500 g svinjetina,srednje masna
- 250 g slanina suha, masna
- 4 kom luk ,crveni
- 1 kom poriluk (cijeli)
- 2 žlica slatka paprika
- 4 režanj češnjak
- 2 žlica ajvar
- 2 list lovorov list
- ulje suncokretovo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Narežite luk i poriluk pa podijelite u dva lonca, u koje ćete dodati malo ulja. U jednom pržite meso i suho meso, a u drugom pirjajte ribani kupus, koji ste prije toga oprali i dobro ocijedili.
- Nakon što ga propirjate 10-ak min, dolijevajte po pola čaše vode i pirjajte ga još pola sata te umiješajte začine. Pomiješajte ga s prženim mesom i prebacite u lim za pečenje. Pecite 30 min u pećnici zagrijanoj na 200°c.
Izvor Skuhatćute