Pohani kruh iz pećnice - za još slađe jutro

SHUTTERSTOCK Pohani kruh iz pećnice
Stari kruh iskoristi za pripremu odličnog doručka...
Vidi originalni članak

Obožavamo lagane recepte za doručak, poput ovog, koje ujutro samo treba izvaditi iz hladnjaka i ubaciti u pećnicu. Ovaj recept alternativa je klasiku koji zahtjeva više pripreme i duže stajanje uz štednjak, što svi želimo izbjeći rano ujutro ili vikendima kada imamo priliku duže spavati.

Stoga, uživaj u slasnom receptu kojeg po želji možeš obogatiti svježim voćem, namazima, džemovima, preljevima ili pak tučenim vrhnjem. Dobar su odabir i tostirani oraščići. U slast!

 

jutroooo! Slatki pohani kruh s cimetom za božanstven doručak

 

Sastojci:

  • 4 žlice maslaca 
  • 140 g smeđeg šećera 
  • 8 velikih jaja 
  • 250 ml mlijeka
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 2 žličice cimeta
  • 1/4 žličice soli
  • štruca starog kruha

Priprema:

  1. Umuti maslac, polovicu smeđeg šećera (oko 70 grama), jaja, mlijeko, vaniliju, cimet i sol u velikoj zdjeli.
  2. Rasporedi kruh u lim za pečenje i prelij dobivenu smjesu po tostu, a zatim pokrij folijom i stavi u hladnjak preko noći.
  3. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva prije pečenja i izvadi posudu iz hladnjaka, pospi pohani kruh preostalim smeđim šećerom i peci 30 do 35 minuta.

U slast!

VOLIŠ POHANI KRUH? Imamo hrpu dobrih recepata: 

 

Nagradi se! Za doručak pripremi hrskave rolice s krem namazom Zvuči slasno Pripremi pohani kruh s cimetom - u obliku muffina popravlja dan Pohani kruh s jagodama i neodoljivim punjenjem slani doručak Jesi li za slani pohani kruh s parmezanom?

Posjeti Gastro.hr