Za sve koji više vole slani doručak donosimo odličnu ideju - slani pohani kruh s parmezanom. Odsad više ništa neće biti isto...
Pohani kruh jedan nam je od najdražih doručaka iz djetinjstva. Pravio se kad god bi ostalo starog kruha, a svatko ga je jeo na svoj način - netko samo posoljenog, netko sa sirnim namazom, a slatkoljupci posutog šećerom u prahu, ili kristal šećerom i cimetom, ili pak s omiljenim pekmezom. Naravno, ni na nutellu nismo zaboravljali.
Oko pohanog kruha vode se vječne rasprave - je li bolji sladak ili slan... Nećemo se tu miješati, jer obje varijante su nam drage. Ali super nam je ta ideja da napraviš jedno jelo, i onda ga svatko dovrši na svoj omiljeni način.
Na kraju krajeva, jednu šnitu možeš pojesti slanu, a sljedeću slatku... Danas donosimo odličan recept za slani pohani kruh - obavezno ga isproba! Sastojci su dovoljni za 2-3 porcije, ovisno o apetitu.
Slani pohani kruh - dodaj mu i slasni pršut!
foto: SHUTTERSTOCK
Ne gasi ekran dok kuham
Slani pohani kruh s parmezanom
5 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
3
porcija
SREDNJE
Sastojci
Jaje
4
kom
Mlijeko
120
ml
Vrhnje za kuhanje
120
ml
Parmezan
50
g
Češnjak
1
režanj
Kruh
6
kriška
Sol
Papar
Vlasac
Svježi peršin
Postupak
Najprije nareži (stari) kruh; kriške bi trebale biti debele oko 2 centimetra.
Pomiješaj jaja, mlijeko i vrhnje pa umiješaj parmezan,protisnuti češnjak te sol i papar.
Zagrij ulje na tavici, na srednje jakoj vatri.
Kruh umoči s obje strane usmjesu jaja, vrhnja za kuhanje i mlijeka pa ga peci otprilike 2-3 minute sa svake strane.
Nakon pohanja kruh stavi na papirnate ubruse kako bi se ocijedio višak masnoće. Prije posluživanja ga pospi svježim začinima i, po potrebi, dodatno posoli i popapri.
Postoji i odlična verzija s dimljenim lososom... Što kažeš?
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.