Recepti Doručak 02. veljače 2025.

SLANI DORUČAK Odličan pohani kruh s parmezanom

Doručak
5 MIN
15 MIN
3
SREDNJE
slani pohani kruh
Slani pohani kruh odličan je i s malo mladog luka
foto: Instagram @hungrygirlintoronto
Za sve koji više vole slani doručak donosimo odličnu ideju - slani pohani kruh s parmezanom. Odsad više ništa neće biti isto...

Pohani kruh jedan nam je od najdražih doručaka iz djetinjstva. Pravio se kad god bi ostalo starog kruha, a svatko ga je jeo na svoj način - netko samo posoljenog, netko sa sirnim namazom, a slatkoljupci posutog šećerom u prahu, ili kristal šećerom i cimetom, ili pak s omiljenim pekmezom. Naravno, ni na nutellu nismo zaboravljali. 

Možda vas zanima... Izaberi između četiri slatke verzije pohanog kruha Recepti

Pohani kruh volimo i sladak i slan

Oko pohanog kruha vode se vječne rasprave - je li bolji sladak ili slan... Nećemo se tu miješati, jer obje varijante su nam drage. Ali super nam je ta ideja da napraviš jedno jelo, i onda ga svatko dovrši na svoj omiljeni način.

Na kraju krajeva, jednu šnitu možeš pojesti slanu, a sljedeću slatku... Danas donosimo odličan recept za slani pohani kruh - obavezno ga isproba! Sastojci su dovoljni za 2-3 porcije, ovisno o apetitu. 

slani pohani kruh | Author: SHUTTERSTOCK Slani pohani kruh - dodaj mu i slasni pršut! foto: SHUTTERSTOCK

Ne gasi ekran dok kuham

Slani pohani kruh s parmezanom
5 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
3
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Jaje 4 kom
  • Mlijeko 120 ml
  • Vrhnje za kuhanje 120 ml
  • Parmezan 50 g
  • Češnjak 1 režanj
  • Kruh 6 kriška
  • Sol
  • Papar
  • Vlasac
  • Svježi peršin
Postupak
  1. Najprije nareži (stari) kruh; kriške bi trebale biti debele oko 2 centimetra.


  2. Pomiješaj jaja, mlijeko i vrhnje pa umiješaj parmezan, protisnuti češnjak te sol i papar.


  3. Zagrij ulje na tavici, na srednje jakoj vatri.


  4. Kruh umoči s obje strane usmjesu jaja, vrhnja za kuhanje i mlijeka pa ga peci otprilike 2-3 minute sa svake strane.


  5. Nakon pohanja kruh stavi na papirnate ubruse kako bi se ocijedio višak masnoće. Prije posluživanja ga pospi svježim začinima i, po potrebi, dodatno posoli i popapri.


Postoji i odlična verzija s dimljenim lososom... Što kažeš?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Syntha 🌾 (@slight_pearl)

Imamo još super recepata za pohani kruh...

Možda vas zanima... Obavezno isprobaj ovaj recept za pohani kruh! Recepti brunch Možda vas zanima... Imamo 3 odlične ideje za subotnji brunch kod kuće Špajza pohani kruh Možda vas zanima... Pohani kruh iz pećnice? I to je moguće! Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 14:11 11. Veljača 2023.

    Njam