gastro postao
Za doručak pripremi slanu varijantu pohanog kruha s parmezanom...
Kad je u pitanju pohani kruh, postoje dvije skupine ljudi s čvrstim i oprečnim stavovima. Dok prvi ne mogu zamisliti pohani kruh bez šećera u prahu, drugi ga isključivo jedu slanog, uz komadić sira, pršuta ili pancete. Ako si sklonija drugoj varijanti, obavezno isprobaj ovaj recept...
Sastojci su dovoljni za dva ili tri serviranja, ovisno o apetitu. Dobar tek!
Sastojci:
- 4 velika jaja
- 120 ml mlijeka
- 120 ml slatkog vrhnja
- 50 g naribanog parmezana
- 1 režanj češnjaka
- Sol, papar, vlasac, peršin
- 6 šnita kruha
Priprema:
- Najprije nareži (stari) kruh; kriške bi trebale biti debele dva centimetra.
- Pomiješaj jaja, mlijeko i vrhnje pa umiješaj parmezan, protisnuti češnjak te sol i papar.
- Zagrij ulje na tavici, na srednje jakoj vatri.
- Kruh umoči s obje strane u jaja, pa ga peci otprilike dvije do tri minute sa svake strane.
Položi svaki kruh na papirnate ubruse kako bi se ocijedio višak masnoće. Prije posluživanja ga pospi svježim začinima i, po potrebi, dodatno posoli i popapri.