Recepti Doručak 24. travnja 2024.

Pohani kruh iz pećnice? I to je moguće!

Doručak
5 MIN
20 MIN
2
JEDNOSTAVNO
pohani kruh
Pohani kruh iz pećnice
foto: Natalie Behn/Unsplash
U pećnici pripremi savršeni pohani kruh s cimetom...

Pohani kruh iz pećnice je neosporno urednija varijanta ovog klasika. Ulje ili maslac neće prskati po kuhinji, a miris prženja ti se neće zavući u odjeću i kosu. Dakle, pohani kruh možeš bez problema pripremiti netom prije odlaska na posao.

U nastavku donosimo recept za slatku verziju s cimetom, no ti ga možeš prilagoditi svom ukusu. Muškatni oraščić i vanilija također će biti dobar izbor.

Imaj na umu da su navedeni sastojci dostatni za pripremu 2 porcije. Dobro jutro uz ovaj divan slatki doručak!

 | Author: Montatip Lilitsanong/Unsplash Pohani kruh iz pećnice prelij medom ili javorovim sirupom. foto: Montatip Lilitsanong/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Pohani kruh s cimetom
5 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
2
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Mlijeko 350 ml
  • Jaje 2 kom
  • Šećer 50 g
  • Šećer 2 žlica
  • Cimet 0,50 žličica
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Keramičku posudu premaži maslacem.


  2. Umuti jaja sa 50 g šećera, mlijekom i prstohvatom soli.


  3. Kruh s obje strane umoči u pripremljenu smjesu pa ga posloži u pripremljenu keramičku posudu. Ostatak smjese izlij po kruhu, ali stani kad vidiš da kruh više ne upija tekućinu.


  4. Preostale 2 žlice šećera pomiješaj s cimetom pa mješavinu pospi po kruhu. 


  5. Peci oko 20 minuta, dok kruh ne poprimi zlaćanu boju i hrskavu koricu. Kruh prelij javorovim sirupom ili medom i posluži!


Isprobaj i druge varijante slatkog doručka... i u svima miriši cimet!

Možda vas zanima... Zamiriši dom slasnim vaflima s cimetom Recepti palačinke Možda vas zanima... Neodoljiv klasik - palačinke s cimetom i šećerom Recepti Jabuke u šlafroku Možda vas zanima... Jabuke u šlafroku - recept iz bakine bilježnice Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.