U pećnici pripremi savršeni pohani kruh s cimetom...
Pohani kruh iz pećnice je neosporno urednija varijanta ovog klasika. Ulje ili maslac neće prskati po kuhinji, a miris prženja ti se neće zavući u odjeću i kosu. Dakle, pohani kruh možeš bez problema pripremiti netom prije odlaska na posao.
U nastavku donosimo recept za slatku verziju s cimetom, no ti ga možeš prilagoditi svom ukusu. Muškatni oraščić i vanilija također će biti dobar izbor.
Imaj na umu da su navedeni sastojci dostatni za pripremu 2 porcije. Dobro jutro uz ovaj divan slatki doručak!
Pohani kruh iz pećnice prelij medom ili javorovim sirupom.
foto: Montatip Lilitsanong/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Pohani kruh s cimetom
5 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
2
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Mlijeko
350
ml
Jaje
2
kom
Šećer
50
g
Šećer
2
žlica
Cimet
0,50
žličica
Postupak
Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva.Keramičku posudu premaži maslacem.
Umuti jaja sa 50 g šećera, mlijekom i prstohvatom soli.
Kruh s obje strane umoči u pripremljenu smjesu pa ga posloži u pripremljenu keramičku posudu. Ostatak smjese izlij po kruhu, ali stani kad vidiš da kruh više ne upija tekućinu.
Preostale 2 žlice šećera pomiješaj s cimetom pa mješavinu pospi po kruhu.
Peci oko 20 minuta, dok kruh ne poprimi zlaćanu boju i hrskavu koricu. Kruh prelij javorovim sirupom ili medom i posluži!
Isprobaj i druge varijante slatkog doručka... i u svima miriši cimet!