Recepti 16. svibnja 2021.

Izaberi između četiri slatke verzije pohanog kruha

Pohani kruh u slatkom izdanju foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Dobar doručak značajno može popraviti jutro, bez obzira na okolnosti. S tom tvrdnjom u mislima pripremili smo i ova četiri recepta...

Iako nemamo ništa protiv slane varijante pohanog kruha, osobito ako su na tanjuru komadić hrskave pancete te jaje na oko, ovih nam dana više odgovaraju slatke verzije. Donosimo četiri recepta: prvi za obožavatelje čokolade, drugi za one koji ne mogu bez badema, treći za one koji se vole igrati s prezentacijom i jesti u hodu te četvrti za sve koji uživaju u jagodama.

 

pohani kruh, doručak Možda vas zanima... Pohani kruh: Recept i trikovi za savršen doručak Recepti

 

Pohani kruh s čokoladom

Ovo nije samo slatki pohani kruh, već dekadentni sendvič s punjenjem od tamne čokolade. Ovisno o sezoni i stanju u smočnici, dodati možeš i svježe voće poput banana, a ljeti i jagoda ili malina. Uz to, tamna čokolada se ljubi i s tamnim paprom te kardamomom. Testiraj i vidi što ti najbolje odgovara!

 

Čokoladni pohani kruh Možda vas zanima... Čokoladni pohani kruh popravit će ti dan Recepti

 

Pohani kruh s bademima

Postupak za pripremu ove verzije je standardan, izuzev toga što se pri pečenju posipa listićima badema. Zamirisat će cijelu kuhinju i instantno ti popraviti dan, ako je loše krenuo. Trebat će ti samo žlica meda ili javorovog sirupa - i ništa više. 

 

Možda vas zanima... Pohani kruh za posebno slatka jutra Recepti

 

Pohani kruh s cimetom u obliku muffina

Ako ti je bitna prezentacija i uživaš u provođenju vremena u kuhinji, onda je ovo idealan recept za tebe. Trebat će ti stari kruh i kalupi za muffine te pola sata vremena. Možeš ih jesti na putu na posao ili zapakirati za gablec. 

 

Možda vas zanima... Pripremi pohani kruh s cimetom - u obliku muffina Recepti

 

Pohani kruh s jagodama i Nutellom

Ako si iz kreveta ustala neraspoložena i nervozna, dan u startu možeš popraviti slatkim doručkom. U takvim bi se situacijama na tvom jelovniku trebao pronaći upravo ovaj pohani kruh punjen namazom od lješnjaka, nadjeven crvenim jagodama i posut šećerom u prahu. 

Želimo ti dobro jutro!

 

Možda vas zanima... Pohani kruh s jagodama i neodoljivim punjenjem Recepti

 

via GIPHY

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.