Iako nemamo ništa protiv slane varijante pohanog kruha, osobito ako su na tanjuru komadić hrskave pancete te jaje na oko, ovih nam dana više odgovaraju slatke verzije. Donosimo četiri recepta: prvi za obožavatelje čokolade, drugi za one koji ne mogu bez badema, treći za one koji se vole igrati s prezentacijom i jesti u hodu te četvrti za sve koji uživaju u jagodama.
Pohani kruh s čokoladom
Ovo nije samo slatki pohani kruh, već dekadentni sendvič s punjenjem od tamne čokolade. Ovisno o sezoni i stanju u smočnici, dodati možeš i svježe voće poput banana, a ljeti i jagoda ili malina. Uz to, tamna čokolada se ljubi i s tamnim paprom te kardamomom. Testiraj i vidi što ti najbolje odgovara!
Pohani kruh s bademima
Postupak za pripremu ove verzije je standardan, izuzev toga što se pri pečenju posipa listićima badema. Zamirisat će cijelu kuhinju i instantno ti popraviti dan, ako je loše krenuo. Trebat će ti samo žlica meda ili javorovog sirupa - i ništa više.
Pohani kruh s cimetom u obliku muffina
Ako ti je bitna prezentacija i uživaš u provođenju vremena u kuhinji, onda je ovo idealan recept za tebe. Trebat će ti stari kruh i kalupi za muffine te pola sata vremena. Možeš ih jesti na putu na posao ili zapakirati za gablec.
Pohani kruh s jagodama i Nutellom
Ako si iz kreveta ustala neraspoložena i nervozna, dan u startu možeš popraviti slatkim doručkom. U takvim bi se situacijama na tvom jelovniku trebao pronaći upravo ovaj pohani kruh punjen namazom od lješnjaka, nadjeven crvenim jagodama i posut šećerom u prahu.
Želimo ti dobro jutro!