Poparnjaci (paprenjaci)

Kolačići s paprom koji se pripremaju za Ivanju, 24. lipnja
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 770

Potrebno vam je

  • 1000 g pšenično brašno, bijelo
  • 3.50 dl med, vrcani
  • 1 mala žlica papar
  • 1 mala žlica sol
  • 50 g kvasac, svježi
  • 1 dl voda
  • 1 mala žlica šećer, kristal

Priprema

  1. Kvasac, 3 žlice brašna, šećer i mlaku vodu izmiješati, ostaviti da se digne.
  2. Od brašna, soli, papra, dignutog kvasca i meda zamijesiti tijesto. Odložiti tijesto da se digne (zbog meda se ne digne puno).
  3. Oblikovati okrugla peciva veličine šake. Peći u pećnici na srednjoj temperaturi (170 stupnjeva) 1 sat (najbolje u krušnoj peći). Poslužiti paprenjake mlake ili hladne.

Izvor "Nonina otočna kuharica", Profil

Posjeti Gastro.hr