Recepti 13. listopada 2014.

Poparnjaci (paprenjaci)

Poparnjaci (paprenjaci)
gastro postao gastro.24sata.hr
Kolačići s paprom koji se pripremaju za Ivanju, 24. lipnja

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 770

Potrebno vam je

  • 1000 g pšenično brašno, bijelo
  • 3.50 dl med, vrcani
  • 1 mala žlica papar
  • 1 mala žlica sol
  • 50 g kvasac, svježi
  • 1 dl voda
  • 1 mala žlica šećer, kristal

Priprema

  1. Kvasac, 3 žlice brašna, šećer i mlaku vodu izmiješati, ostaviti da se digne.
  2. Od brašna, soli, papra, dignutog kvasca i meda zamijesiti tijesto. Odložiti tijesto da se digne (zbog meda se ne digne puno).
  3. Oblikovati okrugla peciva veličine šake. Peći u pećnici na srednjoj temperaturi (170 stupnjeva) 1 sat (najbolje u krušnoj peći). Poslužiti paprenjake mlake ili hladne.

Izvor "Nonina otočna kuharica", Profil

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.