gastro postao
Kolačići s paprom koji se pripremaju za Ivanju, 24. lipnja
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 770
Potrebno vam je
- 1000 g pšenično brašno, bijelo
- 3.50 dl med, vrcani
- 1 mala žlica papar
- 1 mala žlica sol
- 50 g kvasac, svježi
- 1 dl voda
- 1 mala žlica šećer, kristal
Priprema
- Kvasac, 3 žlice brašna, šećer i mlaku vodu izmiješati, ostaviti da se digne.
- Od brašna, soli, papra, dignutog kvasca i meda zamijesiti tijesto. Odložiti tijesto da se digne (zbog meda se ne digne puno).
- Oblikovati okrugla peciva veličine šake. Peći u pećnici na srednjoj temperaturi (170 stupnjeva) 1 sat (najbolje u krušnoj peći). Poslužiti paprenjake mlake ili hladne.
Izvor "Nonina otočna kuharica", Profil