Potica od poriluka

Starinski recept s povrćem za sve prigode
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 481

Tijesto

  • 1000 g integralno brašno
  • 1 kom kvasac, svježi
  • 1 žlica sol
  • 3 dl voda
  • 0.50 dl ulje suncokretovo

Nadjev

  • 4 dl vrhnje kiselo (10% masti )
  • 3 kom jaje kokošje
  • 2 kom poriluk (cijeli)
  • 0.50 dl ulje suncokretovo
  • muškatni oraščić
  • 1 režanj češnjak
  • vlasac ( listovi)
  • peršin, list
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1000 g svježi kravlji sir

Priprema

  1. Sastojke za tijesto ( voda neka bude mlaka) zamijesite i pustite da se diže 30 minuta. Poriluk narežite na kolutove i stavite u vrelu vodu dvije minute.
  2. Ocijedite i pirjajte na 1/2 dl ulja, dok ne promijeni boju. Pripremite sir, vrhnje i jaja, dodajte poriluk, začine i sve dobro promiješajte. Na kraju dodajte vlasac i peršin.
  3. Razvaljajte tijesto i dodajte nadjev. Premažite kolač s dva žumanjka izmiješana s nekoliko kapi ulja. Pecite u okruglom limu za pečenje 50 minuta na temperaturi od 180°C.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr