gastro postao
Starinski recept s povrćem za sve prigode
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 481
Tijesto
- 1000 g integralno brašno
- 1 kom kvasac, svježi
- 1 žlica sol
- 3 dl voda
- 0.50 dl ulje suncokretovo
Nadjev
- 4 dl vrhnje kiselo (10% masti )
- 3 kom jaje kokošje
- 2 kom poriluk (cijeli)
- 0.50 dl ulje suncokretovo
- muškatni oraščić
- 1 režanj češnjak
- vlasac ( listovi)
- peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1000 g svježi kravlji sir
Priprema
- Sastojke za tijesto ( voda neka bude mlaka) zamijesite i pustite da se diže 30 minuta. Poriluk narežite na kolutove i stavite u vrelu vodu dvije minute.
- Ocijedite i pirjajte na 1/2 dl ulja, dok ne promijeni boju. Pripremite sir, vrhnje i jaja, dodajte poriluk, začine i sve dobro promiješajte. Na kraju dodajte vlasac i peršin.
- Razvaljajte tijesto i dodajte nadjev. Premažite kolač s dva žumanjka izmiješana s nekoliko kapi ulja. Pecite u okruglom limu za pečenje 50 minuta na temperaturi od 180°C.
Izvor Skuhatćute