Povrtne pide

Specijalitet turske kuhinje u vegetarijanskoj verziji
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 180 min

Težina pripreme: Jednostavno

Nadjev

  • ulje maslinovo
  • 1 šalica masline, crne
  • 200 g mahune zelene (mlade)
  • 4 g rajčica, crvena
  • 1 kom crvena paprika
  • 1 šalica parmezan
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Ostalo

  • 100 ml voda
  • 100 ml jogurt (3.2% masti)
  • 100 ml ulje suncokretovo
  • 20 g kvasac, svježi
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 1 mala žlica sol
  • 1 mala žlica maslac, slani
  • 500 g glatko brašno

Priprema

  1. U toplu vodu stavite šećer pa dodajte kvasac i čekajte da se otopi. Dodajte ulje, omekšani maslac, jogurt i sol pa polako umiješajte brašno. Umijesite tijesto te ga ostavite dva sata da se diže.
  2. Pripremite nadjev. Nasjeckajte paprike i rajčice te blanširajte mahune. Dodajte zgnječene masline i sve dobro promiješajte. Prelijte uljem i začinite te dodajte nariban sir.
  3. Razdijelite tijesto na deset dijelova, pa ga nadjenite smjesom s povrćem. Zavrnite krajeve i stavite u lim za pečenje. Pecite desetak minuta na temperaturi 220°C.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr