gastro postao
Specijalitet turske kuhinje u vegetarijanskoj verziji
Vrijeme pripreme: do 180 min
Težina pripreme: Jednostavno
Nadjev
- ulje maslinovo
- 1 šalica masline, crne
- 200 g mahune zelene (mlade)
- 4 g rajčica, crvena
- 1 kom crvena paprika
- 1 šalica parmezan
- sol
- svježe mljeveni papar
Ostalo
- 100 ml voda
- 100 ml jogurt (3.2% masti)
- 100 ml ulje suncokretovo
- 20 g kvasac, svježi
- 1 mala žlica šećer, kristal
- 1 mala žlica sol
- 1 mala žlica maslac, slani
- 500 g glatko brašno
Priprema
- U toplu vodu stavite šećer pa dodajte kvasac i čekajte da se otopi. Dodajte ulje, omekšani maslac, jogurt i sol pa polako umiješajte brašno. Umijesite tijesto te ga ostavite dva sata da se diže.
- Pripremite nadjev. Nasjeckajte paprike i rajčice te blanširajte mahune. Dodajte zgnječene masline i sve dobro promiješajte. Prelijte uljem i začinite te dodajte nariban sir.
- Razdijelite tijesto na deset dijelova, pa ga nadjenite smjesom s povrćem. Zavrnite krajeve i stavite u lim za pečenje. Pecite desetak minuta na temperaturi 220°C.
Izvor Skuhatćute