Prilog za poželjeti - falafel s tikvicama

Thinkstock
Hrskavi prilog uvijek je dobar odabir!
Vidi originalni članak

Iako je sezona tikvica još daleko, uvijek ih možemo pronaći na tržnicama i u supermarketima. A ovo divno povrće izuzetno je zdravo i dobro za našu probavu tako da bismo ga trebali jesti što češće.

Jedan sjajan način kako pripremiti tikvicu i pritom uživati u njoj jest upravo falafel. Ovi hrskavi i slasni mali popečci prava su poslastica, a možete ih jesti same s nekim ukusnim domaćim umakom - poput tzatzikija, humusa i slično. Ili ih možete jesti kao prilog nekom kuhanom ili pečenom mesu/ribi.

Priprema vam neće oduzeti puno vremena, a sigurni smo kako ćete uživati!

Sastojci:

  • 1 konzerva slanutka, ocijeđenog
  • 1 šalica bezglutenskih krekera
  • 1 tikvica, naribana ili narezana na tanke trakice
  • 1 manji luk, sitno nasjeckan
  • 1 jaje
  • 1/4 šalice kokosovog ulja
  • 1 šalica kozjeg mlijeka, jogurta ili kefira za posluživanje
  • sol i papar

Priprema:

  1.  Pomiješati povrće, krekere, jaje, sol i papar u blenderu i sve izmiksati da se sjedini
  2. Zagrijati kokosovo ulje pa vaditi smjesu žlicom u kuglice i poravnati ih malo na tavi te peći oko 2 minute sa svake strane
  3. Kada je korica hrskava, popečci su gotovi
  4. Poslužiti s jogurtom, kefirom ili kozjim mlijekom.
Posjeti Gastro.hr