Iako je sezona tikvica još daleko, uvijek ih možemo pronaći na tržnicama i u supermarketima. A ovo divno povrće izuzetno je zdravo i dobro za našu probavu tako da bismo ga trebali jesti što češće.
Jedan sjajan način kako pripremiti tikvicu i pritom uživati u njoj jest upravo falafel. Ovi hrskavi i slasni mali popečci prava su poslastica, a možete ih jesti same s nekim ukusnim domaćim umakom - poput tzatzikija, humusa i slično. Ili ih možete jesti kao prilog nekom kuhanom ili pečenom mesu/ribi.
Priprema vam neće oduzeti puno vremena, a sigurni smo kako ćete uživati!
Sastojci:
- 1 konzerva slanutka, ocijeđenog
- 1 šalica bezglutenskih krekera
- 1 tikvica, naribana ili narezana na tanke trakice
- 1 manji luk, sitno nasjeckan
- 1 jaje
- 1/4 šalice kokosovog ulja
- 1 šalica kozjeg mlijeka, jogurta ili kefira za posluživanje
- sol i papar
Priprema:
- Pomiješati povrće, krekere, jaje, sol i papar u blenderu i sve izmiksati da se sjedini
- Zagrijati kokosovo ulje pa vaditi smjesu žlicom u kuglice i poravnati ih malo na tavi te peći oko 2 minute sa svake strane
- Kada je korica hrskava, popečci su gotovi
- Poslužiti s jogurtom, kefirom ili kozjim mlijekom.