gastro postao
Ako vam nedostaje ideja što učiniti sa slanutkom, pronašli smo nešto što će vam se sigurno svidjeti
Vjerojatno niste znali, ali slanutak je izuzetno zdrava namirnica i trebali bismo ju jesti što češće. Iako ovo i nije njegova najzdravija verzija, s obzirom na to da je pržen, zasigurno je jedna od ukusnijih. Kako napraviti prženi slanutak, pročitajte u nastavku.
Sastojci:
- 2 žličice mljevene dimljene paprike
- 1 žličica cayenne papra
- 6 žlica maslinovog ulja
- 800 ml konzerviranog slanutka
- Sol
- 2 žličice ribane limunove korice
Priprema:
- U manjoj posudi, pomiješati papriku i papar; slanutak dobro ocijediti i posušiti na papirnatom ručniku
- Zagrijati ulje na tavi i dodati slanutak te ga pržiti 15 - 20 minuta dok ne postane hrskavo i zlatne boje
- Prebaciti prženi slanutak na papirnate ručnike i ostaviti par minuta da ručnici upiju ulje
- Posipati mješavinom paprike i papra i dobro promiješati
- Posoliti po želji
- Poslužiti posipano limunovom koricom
Ovako pržen slanutak može biti odlična i ukusna grickalica, ali i sjajan prilog.