Recepti 07. prosinca 2016.

Superzačinjeni prženi slanutak

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako vam nedostaje ideja što učiniti sa slanutkom, pronašli smo nešto što će vam se sigurno svidjeti

Vjerojatno niste znali, ali slanutak je izuzetno zdrava namirnica i trebali bismo ju jesti što češće. Iako ovo i nije njegova najzdravija verzija, s obzirom na to da je pržen, zasigurno je jedna od ukusnijih. Kako napraviti prženi slanutak, pročitajte u nastavku.

Sastojci:

  • 2 žličice mljevene dimljene paprike
  • 1 žličica cayenne papra
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 800 ml konzerviranog slanutka
  • Sol
  • 2 žličice ribane limunove korice

Priprema:

  1. U manjoj posudi, pomiješati papriku i papar; slanutak dobro ocijediti i posušiti na papirnatom ručniku
  2. Zagrijati ulje na tavi i dodati slanutak te ga pržiti 15 - 20 minuta dok ne postane hrskavo i zlatne boje
  3. Prebaciti prženi slanutak na papirnate ručnike i ostaviti par minuta da ručnici upiju ulje
  4. Posipati mješavinom paprike i papra i dobro promiješati
  5. Posoliti po želji
  6. Poslužiti posipano limunovom koricom

Ovako pržen slanutak može biti odlična i ukusna grickalica, ali i sjajan prilog. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.