Recepti 07. prosinca 2016.

Superzačinjeni prženi slanutak

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako vam nedostaje ideja što učiniti sa slanutkom, pronašli smo nešto što će vam se sigurno svidjeti

Vjerojatno niste znali, ali slanutak je izuzetno zdrava namirnica i trebali bismo ju jesti što češće. Iako ovo i nije njegova najzdravija verzija, s obzirom na to da je pržen, zasigurno je jedna od ukusnijih. Kako napraviti prženi slanutak, pročitajte u nastavku.

Sastojci:

  • 2 žličice mljevene dimljene paprike
  • 1 žličica cayenne papra
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 800 ml konzerviranog slanutka
  • Sol
  • 2 žličice ribane limunove korice

Priprema:

  1. U manjoj posudi, pomiješati papriku i papar; slanutak dobro ocijediti i posušiti na papirnatom ručniku
  2. Zagrijati ulje na tavi i dodati slanutak te ga pržiti 15 - 20 minuta dok ne postane hrskavo i zlatne boje
  3. Prebaciti prženi slanutak na papirnate ručnike i ostaviti par minuta da ručnici upiju ulje
  4. Posipati mješavinom paprike i papra i dobro promiješati
  5. Posoliti po želji
  6. Poslužiti posipano limunovom koricom

Ovako pržen slanutak može biti odlična i ukusna grickalica, ali i sjajan prilog. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.