Pripremi savršene pečene šljive!

Monika Grabkowska/Unsplash Pečene šljive
Jede ti se nešto slatko, a nemaš puno vremena za pripremu? Samo prepolovi šljive i pusti da pećnica odradi većinu posla!
Vidi originalni članak

Dobra je vijest da pečene šljive u zatvorenoj posudi u hladnjaku možeš čuvati čak pet dana. Poslužit će kao desert, međuobrok, ali i doručak (s malo vina).

Ako želiš izbjeći vino, slobodno ga zamijeni svježe cijeđenim sokom od naranče. Slobodno dodaj i cimet ili klinčiće, ovisno o tome što voliš. 

Posluži s običnim jogurtom, ricottom ili sladoledom od vanilije. U slast!

 

Omiljeni desert MIRISI DJETINJSTVA Neodoljiva štrudla od šljiva

 

Pečene šljive

Sastojci:

  • 700 g šljiva
  • 2 žlice meda
  • 1 mahuna vanilije
  • 3 tanke kriške limuna
  • 50 ml bijelog vina

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. 
  2. Šljive dobro operi, pobriši ih papirnatim ručnicima pa ih prereži na pola. 
  3. Rasporedi šljive u posudu za pečenje u jednom sloju. Prelij ih medom, dodaj sjemenke vanilije i vino. Na šljive položi tri tanke kriške limuna.
  4. Prekrij posudu aluminijskom folijom i peci 30-ak minuta. Na pola pečenja skini foliju, promiješaj i nastavi peći dok ne omekšaju.

 

kao bakin Napravi domaći džem od šljiva - imamo super recept! gotov za tren Clafoutis sa šljivama idealan je sezonski kolač

 

Posjeti Gastro.hr