Recepti Doručak 24. kolovoza 2023.

Napravi domaći džem od šljiva - imamo super recept!

Džem od šljiva
Džem od šljiva
foto: SHUTTERSTOCK
Sezona šljiva je krenula, iskoristi ju i pripremi ukusan džem u kojem ćeš guštati cijelu godinu

Mekane buhtle, palačinke, pečena divljač - sve su to delicije uz koje obavezno ide džem od šljiva. Iako postoji cijeli niz kupovnih džemova, ništa ne može zamijeniti okus domaćeg džema od šljiva koje su nekada pripremale naše mame, bake pa i prabake.

Za kuhanje domaćeg džema od šljiva ne treba ti mnogo sastojaka, ali ti treba volje i vremena. Najbolje je koristiti što zrelije šljive jer ćeš tako moći smanjiti potrebnu količinu šećera.

džem od marelica Možda vas zanima... Imamo najbolji recept za domaći DŽEM OD MARELICA Recepti

Važan korak u pripremi je sterilizacija staklenki

Kako bi u okusu mirisnog džema mogla uživati tijekom cijele godine, važno je dobro pripremiti staklenke u kojima ćeš ga skladištiti. Ako ih ne steriliziraš, džem se može lako pokvariti i razviti plijesan na površini.

Najjednostavniji postupak steriliziranja staklenki je pomoću pećnice. Staklenke najprije dobro operi i temeljito osuši te ih zatim stavi u pećnicu zagrijanu na 120°C minimalno 15 minuta. Sterilizirane staklenke tako će biti dovoljno vruće da u njih odmah možeš staviti džem bez straha da će staklo napuknuti. 

 | Author: Jakub Kapusnak/Unsplash Iskoristi vrhunac sezone šljiva za izradu domaćeg džema foto: Jakub Kapusnak/Unsplash

Iskoristi ljetno voće te pripremi i ove ukusne džemove:

Možda vas zanima... Sačuvaj okuse voća za zimu i napravi zalihu finih džemova Recepti Možda vas zanima... Brzi džem od malina po receptu Gordona Ramsayja Recepti Možda vas zanima... Doručak iz snova: džem od breskve i đumbira Recepti Možda vas zanima... Jer je domaće najbolje: Napravi jednostavan džem od smokava Recepti Džem od borovnica i tamne čokolade Možda vas zanima... Ludo dobro: Džem od borovnica i tamne čokolade Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.