Recepti 11. rujna 2023.

Pripremi savršene pečene šljive!

Pečene šljive
Pečene šljive foto: Monika Grabkowska/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Jede ti se nešto slatko, a nemaš puno vremena za pripremu? Samo prepolovi šljive i pusti da pećnica odradi većinu posla!

Dobra je vijest da pečene šljive u zatvorenoj posudi u hladnjaku možeš čuvati čak pet dana. Poslužit će kao desert, međuobrok, ali i doručak (s malo vina).

Ako želiš izbjeći vino, slobodno ga zamijeni svježe cijeđenim sokom od naranče. Slobodno dodaj i cimet ili klinčiće, ovisno o tome što voliš. 

Posluži s običnim jogurtom, ricottom ili sladoledom od vanilije. U slast!

 

štrudla od šljiva Možda vas zanima... MIRISI DJETINJSTVA Neodoljiva štrudla od šljiva Recepti

 

 | Author: Yulia Khlebnikova/Unsplash Šljive samo treba narezati, začiniti i - ubaciti u pećnicu. Jednostavnije ne može! foto: Yulia Khlebnikova/Unsplash

Pečene šljive

Sastojci:

  • 700 g šljiva
  • 2 žlice meda
  • 1 mahuna vanilije
  • 3 tanke kriške limuna
  • 50 ml bijelog vina

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. 
  2. Šljive dobro operi, pobriši ih papirnatim ručnicima pa ih prereži na pola. 
  3. Rasporedi šljive u posudu za pečenje u jednom sloju. Prelij ih medom, dodaj sjemenke vanilije i vino. Na šljive položi tri tanke kriške limuna.
  4. Prekrij posudu aluminijskom folijom i peci 30-ak minuta. Na pola pečenja skini foliju, promiješaj i nastavi peći dok ne omekšaju.

 

Džem od šljiva Možda vas zanima... Ovo je najbolji recept za domaći džem od šljiva! Recepti clafoutis sa šljivama Možda vas zanima... Clafoutis sa šljivama idealan je sezonski kolač Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.