Pripremili smo dva recepta za ljubitelje graška

Thinkstock
Zeleni grašak popularno je povrće. Osim što je hranjivo, sadrži i popriličnu količinu vlakana i antioksidansa, a neka istraživanja navode da ti upravo ono može pomoći u zaštiti od određenih kroničnih bolesti. U nastavku pogledaj dva odlična recepta koja sadržavaju spomenutu namirnicu.
Vidi originalni članak

Grašak je dio ljudske prehrane već dugo godina, a kako kod nas, on se konzumira i diljem svijeta. Strogo govoreći, grašak dolazi iz porodice mahunarki, biljaka koje proizvode mahune sa sjemenkama ploda unutar njih, a neke od najpoznatijih svakako su i grah, leća, slanutak i kikiriki.

 

do ručka za 10 minuta Započni tjedan tjesteninom sa špinatom i graškom Un mondo di sapori Makaroni s pestom od mladog graška, burratom i hrskavcima

 

Osim svježeg, grašak može biti još smrznut i konzerviran, dok osim zelenoga postoje još i žuti grašak te onaj ljubičaste boje. Ako trenutno u hladnjaku ili zamrzivaču i ti imaš određenu količinu graška, ova dva recepta idealna su za tvoj ručak ili večeru. 

Rižoto od graška 

Zeleni rižoto, osim što će tebe i tvoje ukućane oduševiti veselom bojom, zaintrigirat će vas i zamamnim okusom čiju teksturu možeš obogatiti i parmezanom i tako dodati kremastu notu.

 

Kremasti ručak Rižoto od graška - dok čekamo proljeće...

 

Polpete od graška, kukuruza i puretine

Polpete ili popečke uvijek su dobra ideja. Lako se naprave, zahtijevaju jednostavne sastojke, a svi ih vole. Ovi mekani zalogajčići idealni su kao međuobrok, ručak ili večera, a odlično se slažu i s umacima i salatama.

 

dobar tek! Danas kuhamo: Polpete od graška, kukuruza i puretine

 

Posjeti Gastro.hr