Grašak je dio ljudske prehrane već dugo godina, a kako kod nas, on se konzumira i diljem svijeta. Strogo govoreći, grašak dolazi iz porodice mahunarki, biljaka koje proizvode mahune sa sjemenkama ploda unutar njih, a neke od najpoznatijih svakako su i grah, leća, slanutak i kikiriki.
Osim svježeg, grašak može biti još smrznut i konzerviran, dok osim zelenoga postoje još i žuti grašak te onaj ljubičaste boje. Ako trenutno u hladnjaku ili zamrzivaču i ti imaš određenu količinu graška, ova dva recepta idealna su za tvoj ručak ili večeru.
Rižoto od graška
Zeleni rižoto, osim što će tebe i tvoje ukućane oduševiti veselom bojom, zaintrigirat će vas i zamamnim okusom čiju teksturu možeš obogatiti i parmezanom i tako dodati kremastu notu.
Polpete od graška, kukuruza i puretine
Polpete ili popečke uvijek su dobra ideja. Lako se naprave, zahtijevaju jednostavne sastojke, a svi ih vole. Ovi mekani zalogajčići idealni su kao međuobrok, ručak ili večera, a odlično se slažu i s umacima i salatama.