gastro postao
Ovo jelo s tjesteninom podjednako je ukusno i vizualno privlačno...
Marijana Zlomislić stoji iza bloga Un Mondo di Sapori - odredišta za sve željne dobre hrane i lijepih fotografija. Svoje je vještine prezentirala i na prošlom meetupu i apsolutno nas oduševila jelom s Marodi makaronima, pestom od mladog graška, burratom i hrskavcima od sira.
Ovo jelo pršti od okusa i idealno je za ljetnu sezonu pa vam savjetujemo da odmah krenete s pripremom. Dobar tek!
Sastojci:
- 250 g Marodi makarona
- 200 g + 50 g mladog graška
- 40 g + 10 g listića badema
- 50 g + 50 g Grana Padano sira u komadu
- 30 ml maslinovog ulja
- 50 g svježeg bosiljka + par listića za serviranje
- Korica i sok pola limuna
- 1 burrata
- Chili flakes
- Sol i papar
Postupak:
- Bademe tostirajte na tavi da dobiju zlatastu boju, a potom 10 g odvojite za serviranje.
- Grašak skuhajte u kipućoj vodi i ohladite pod mlazom hladne vode. Dio (cca 50 g) odvojite za posluživanje.
- U blender stavite 200 g graška, 50 g Grana Padano sira, 40 g listića badema, svježi bosiljak, maslinovo ulje, sok i koricu limuna.
- Na kraju ručno umiješajte soli i papra po ukusu.
- Na zagrijanoj neprianjajućoj tavi stavljajte hrpice ostatka sira kojeg ste naribali. Pustite da se otope i da se formiraju ploške. Pažljivo odstranite i stavite na papir za pečenje. Kad se ohlade će biti hrskave.
- Marodi makarone skuhajte al dente u većoj količini posoljene kipuće vode. Ocijedite ih i zadržite tri žlice vode od kuhanja.
- Vratite makarone u lonac, dodajte pesto i vodu od kuhanja. Dobro izmiješajte i servirajte u tanjure.
- Ukrasite hrskavcima od sira, kuhanim graškom, listićima bosilja i natrganom burratom. Pospite po vrhu svježe mljevenim paprom i s chili flakes.