Recepti Genijalni recepti s tjesteninom 1062 prikaza 27. kolovoza 2019.

Makaroni s pestom od mladog graška, burratom i hrskavcima

Filip Kos/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo jelo s tjesteninom podjednako je ukusno i vizualno privlačno...

Marijana Zlomislić stoji iza bloga Un Mondo di Sapori - odredišta za sve željne dobre hrane i lijepih fotografija. Svoje je vještine prezentirala i na prošlom meetupu i apsolutno nas oduševila jelom s Marodi makaronima, pestom od mladog graška, burratom i hrskavcima od sira. 

Ovo jelo pršti od okusa i idealno je za ljetnu sezonu pa vam savjetujemo da odmah krenete s pripremom. Dobar tek!

 | Author: Filip Kos/PIXSELL Filip Kos/PIXSELL

 | Author: Promo Promo

Sastojci:

  • 250 g Marodi makarona
  • 200 g + 50 g mladog graška
  • 40 g + 10 g listića badema
  • 50 g + 50 g Grana Padano sira u komadu
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 50 g svježeg bosiljka + par listića za serviranje
  • Korica i sok pola limuna
  • 1 burrata
  • Chili flakes
  • Sol i papar

Postupak:

  1. Bademe tostirajte na tavi da dobiju zlatastu boju, a potom 10 g odvojite za serviranje.
  2. Grašak skuhajte u kipućoj vodi i ohladite pod mlazom hladne vode. Dio (cca 50 g) odvojite za posluživanje.
  3. U blender stavite 200 g graška, 50 g Grana Padano sira, 40 g listića badema, svježi bosiljak, maslinovo ulje, sok i koricu limuna.
  4. Na kraju ručno umiješajte soli i papra po ukusu.
  5. Na zagrijanoj neprianjajućoj tavi stavljajte hrpice ostatka sira kojeg ste naribali. Pustite da se otope i da se formiraju ploške. Pažljivo odstranite i stavite na papir za pečenje. Kad se ohlade će biti hrskave.
  6. Marodi makarone skuhajte al dente u većoj količini posoljene kipuće vode. Ocijedite ih i zadržite tri žlice vode od kuhanja.
  7. Vratite makarone u lonac, dodajte pesto i vodu od kuhanja. Dobro izmiješajte i servirajte u tanjure.
  8. Ukrasite hrskavcima od sira, kuhanim graškom, listićima bosilja i natrganom burratom. Pospite po vrhu svježe mljevenim paprom i s chili flakes. 

 | Author: Filip Kos/PIXSELL Filip Kos/PIXSELL

 | Author: Filip Kos/PIXSELL Filip Kos/PIXSELL

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.