Proljetni rižot sa šparogama

Kako biste što jednostavnije očistili šparoge, najprije ih prelomite na dijelu gdje postaju tvrđe. Stabljika će se prirodno prelomiti na mjestu gdje prestaje drvenasti i počinje mekani dio. Imaju li debeli vanjski sloj, odrežite ga.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 621

Potrebno vam je

  • 430 g šparoge, divlje
  • 60 g maslac, neslani
  • 1 kom luk ,crveni
  • 500 g riža, dugog zrna
  • 125 ml vino bijelo
  • 1.50 l pileći temeljac
  • 80 g parmezan
  • sol
  • bijeli papar

Priprema

  1. Operite šparoge i odrežite bijeli dio. Narežite vrhove. Otopite tri četvrtine maslaca u dubokoj tavi, popržite luk, dodajte šparoge pa ih pržite pet minuta.
  2. Uspite rižu i ulijte vino. Sve dobro promiješajte, a kad vino ispari, umiješajte 125 ml temeljca. Nastavite dodavati po 125 ml temeljca oko 15 minuta.
  3. Dodajte ostatak maslaca i parmezana pa dobro promiješajte. Začinite solju i paprom te poslužite.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr