gastro postao
Kako biste što jednostavnije očistili šparoge, najprije ih prelomite na dijelu gdje postaju tvrđe. Stabljika će se prirodno prelomiti na mjestu gdje prestaje drvenasti i počinje mekani dio. Imaju li debeli vanjski sloj, odrežite ga.
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 621
Potrebno vam je
- 430 g šparoge, divlje
- 60 g maslac, neslani
- 1 kom luk ,crveni
- 500 g riža, dugog zrna
- 125 ml vino bijelo
- 1.50 l pileći temeljac
- 80 g parmezan
- sol
- bijeli papar
Priprema
- Operite šparoge i odrežite bijeli dio. Narežite vrhove. Otopite tri četvrtine maslaca u dubokoj tavi, popržite luk, dodajte šparoge pa ih pržite pet minuta.
- Uspite rižu i ulijte vino. Sve dobro promiješajte, a kad vino ispari, umiješajte 125 ml temeljca. Nastavite dodavati po 125 ml temeljca oko 15 minuta.
- Dodajte ostatak maslaca i parmezana pa dobro promiješajte. Začinite solju i paprom te poslužite.
Izvor Skuhatćute