Recepti 03. listopada 2014.

Proljetni rižot sa šparogama

gastro postao gastro.24sata.hr
Kako biste što jednostavnije očistili šparoge, najprije ih prelomite na dijelu gdje postaju tvrđe. Stabljika će se prirodno prelomiti na mjestu gdje prestaje drvenasti i počinje mekani dio. Imaju li debeli vanjski sloj, odrežite ga.

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 621

Potrebno vam je

  • 430 g šparoge, divlje
  • 60 g maslac, neslani
  • 1 kom luk ,crveni
  • 500 g riža, dugog zrna
  • 125 ml vino bijelo
  • 1.50 l pileći temeljac
  • 80 g parmezan
  • sol
  • bijeli papar

Priprema

  1. Operite šparoge i odrežite bijeli dio. Narežite vrhove. Otopite tri četvrtine maslaca u dubokoj tavi, popržite luk, dodajte šparoge pa ih pržite pet minuta.
  2. Uspite rižu i ulijte vino. Sve dobro promiješajte, a kad vino ispari, umiješajte 125 ml temeljca. Nastavite dodavati po 125 ml temeljca oko 15 minuta.
  3. Dodajte ostatak maslaca i parmezana pa dobro promiješajte. Začinite solju i paprom te poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.