Prženi ravioli s umakom

Napravite umak od šampinjona, pelata i začinskog bilja i poslužite ga s raviolima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 33

Ostalo

  • 450 g ravioli
  • ulje suncokretovo
  • sol

Umak

  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 250 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 2 režanj češnjak
  • 400 g pelati
  • 1 mala žlica list bosiljka
  • 1 mala žlica origano
  • 1 žlica peršin, list
  • 2 kom crvena paprika
  • 1 žlica worchester umak

Priprema

  1. Napravite umak. Na ulju propirjajte luk, češnjak i gljive. Nakon desetak minuta dodajte ostale sastojke. Kuhajte na laganoj vatri nepokriveno oko sat vremena dok se ne zgusne.
  2. Odmrznite raviole (sa sirom) i zagrijte ulje za prženje u loncu. Pržite raviole u dubokom ulju pet minuta, dok ne prime boju. Kad su gotovi, stavite ih na kuhinjski papir. Kako bi pustile višak masnoće.
  3. Poslužite raviole s toplim umakom koji ste prethodno napravili.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr