gastro postao
Napravite umak od šampinjona, pelata i začinskog bilja i poslužite ga s raviolima
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 33
Ostalo
- 450 g ravioli
- ulje suncokretovo
- sol
Umak
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 1 kom luk ,crveni
- 250 g šampinjoni (uzgojeni)
- 2 režanj češnjak
- 400 g pelati
- 1 mala žlica list bosiljka
- 1 mala žlica origano
- 1 žlica peršin, list
- 2 kom crvena paprika
- 1 žlica worchester umak
Priprema
- Napravite umak. Na ulju propirjajte luk, češnjak i gljive. Nakon desetak minuta dodajte ostale sastojke. Kuhajte na laganoj vatri nepokriveno oko sat vremena dok se ne zgusne.
- Odmrznite raviole (sa sirom) i zagrijte ulje za prženje u loncu. Pržite raviole u dubokom ulju pet minuta, dok ne prime boju. Kad su gotovi, stavite ih na kuhinjski papir. Kako bi pustile višak masnoće.
- Poslužite raviole s toplim umakom koji ste prethodno napravili.
Izvor Skuhatćute