Najmilije počasti sendvičima s trganom piletinom!

SHUTTERSTOCK Sendvič s trganom piletinom
Jednostavan recept za pečenu piletinu s domaćim umakom...
Vidi originalni članak

Svega nekoliko minuta potrebno ti je za pripremu ovog slasnog recepta. Ono što ti možda zvuči problematično jest činjenica da moraš čekati dva do tri sata kako bi se ona ispekla i postala dovoljno meka. Ipak, za to se vrijeme možeš posvetiti pripremi domaćih peciva, priloga ili pak deserta - dok uživaš u mirisu mariniranog mesa. 

 

Meko i toplo Sočna hasselback piletina punjena špinatom i ricottom

 

Možeš napraviti bogate sendviče, servirati uz rižu, povrće ili pak popularnu coleslaw salatu.

 

Sastojci:

  • 500 g piletine (prsa ili otkošteni zabatci)
  • 200 g paste ili umaka od rajčice
  • 170 ml balzamičnog octa
  • 1/2 žličice morske soli
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica dimljene paprike
  • ½ žličice crnog papra
  • 2 žlice javorovog sirupa (ili meda)

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 150 stupnjeva. Pileća prsa ili bedra stavi na lim za pečenje. Oštrim nožem napravi nekoliko proreza.
  2. Pomiješaj sastojke za umak u manjoj zdjelici.
  3. Prelij umak preko piletine, premazujući ravnomjerno. Rukama provjeri da umak uđe i u sam prorez napravljen na mesu.
  4. Posudu za pečenje čvrsto pokrij dvostrukim slojem folije i stavi u pećnicu. Peci oko dva i pol do tri sata.
  5. Izvadi iz pećnice. Pažljivo ukloni foliju, pusti da sva para izađe, a zatim ju ukloni i ostavi piletinu da se mrvicu ohladi.
  6. Nožem i vilicom zatim razdvoji i usitni meso u posudi za pečenje i dobro ga promiješaj s umakom unutar lima za pečenje.
  7. Trganu ili izvučenu piletinu posluži preko kruha, obične ili smeđe riže ili usitnjene cvjetače.

U slast!

 

otkrivamo tajnu Najfinija pohana piletina je - marinirana u mlaćenici ručak za 5! Slasna piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca Sweet 'n' Salty Brzinska slatko-kisela piletina na kineski način

Posjeti Gastro.hr