Tko ne voli jednostavan recept s dobro poznatim sastojcima koji na kraju ispadne kao djelo profesionalnog chefa? Ova piletina, punjena špinatom i ricottom upravo je to, a osim spomenute smjese, ti svoj recept možeš prilagoditi i nadopuniti ostalim namirnicama po želji. Dobro će poslužiti i tanko narezane tikvice, rajčice, patlidžan, slanina, mozzarella...
Recept u nastavku odnosi se na pripremu dva pileća prsa za dvije osobe, a želiš li pripremiti više samo povećaj navedenu gramažu ili napravi različite vrste punjenja.
Sastojci:
- 50 g svježeg špinata
- 50 g ricotta sira
- 2 pileća prsa
- 20 g cheddar sira
- 1 žličica paprike
- sol i papar po ukusu
Priprema:
- Na malo ulja i na srednjoj vatri lagano prodinstaj špinat, oko 3 do 5 minuta.
- Umiješajte ricottu i kuhaj još 30 do 60 sekundi. Ostavi da se smjesa ohladi.
- Izreži proreze u pilećim prsima oko 1 centimetar jedan od drugog, ali nemoj prerezati meso do kraja. Zaustavi se na otprilike 75 % puta prema dolje.
- Smjesu od špinata i ricotte rasporedi u proreze.
- Začini piletinu solju i paprom.
- Naribaj cheddar sir i obilno ga pospi po vrhu.
- Piletinu dodatno začini s malo mljevene crvene paprike.
- Peci u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 do 25 minuta na 200 stupnjeva, odnosno dok se sir kompletno ne rastopi.
- Izvadi van i posluži toplo. Po želji pospi dodatno sa sirom ili vlascem.
U slast!