Recepti 13. svibnja 2020.

Sočna hasselback piletina punjena špinatom i ricottom

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan i slastan recept koji možeš pripremiti za brzi ručak ili laganu večeru...

Tko ne voli jednostavan recept s dobro poznatim sastojcima koji na kraju ispadne kao djelo profesionalnog chefa? Ova piletina, punjena špinatom i ricottom upravo je to, a osim spomenute smjese, ti svoj recept možeš prilagoditi i nadopuniti ostalim namirnicama po želji. Dobro će poslužiti i tanko narezane tikvice, rajčice, patlidžan, slanina, mozzarella...

 

Možda vas zanima... Hasselback krumpir savršeno pristaje uz meso s grilla Špajza

 

Recept u nastavku odnosi se na pripremu dva pileća prsa za dvije osobe, a želiš li pripremiti više samo povećaj navedenu gramažu ili napravi različite vrste punjenja.

 | Author: Shutterstock Shutterstock

Sastojci:

  • 50 g svježeg špinata
  • 50 g ricotta sira
  • 2 pileća prsa
  • 20 g cheddar sira
  • 1 žličica paprike
  • sol i papar po ukusu

Priprema:

  1. Na malo ulja i na srednjoj vatri lagano prodinstaj špinat, oko 3 do 5 minuta. 
  2. Umiješajte ricottu i kuhaj još 30 do 60 sekundi. Ostavi da se smjesa ohladi.
  3. Izreži proreze u pilećim prsima oko 1 centimetar jedan od drugog, ali nemoj prerezati meso do kraja. Zaustavi se na otprilike 75 % puta prema dolje.
  4. Smjesu od špinata i ricotte rasporedi u proreze.
  5. Začini piletinu solju i paprom.
  6. Naribaj cheddar sir i obilno ga pospi po vrhu.
  7. Piletinu dodatno začini s malo mljevene crvene paprike.
  8. Peci u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 do 25 minuta na 200 stupnjeva, odnosno dok se sir kompletno ne rastopi.
  9. Izvadi van i posluži toplo. Po želji pospi dodatno sa sirom ili vlascem.

U slast!

 | Author: Shutterstock Shutterstock

 

Možda vas zanima... Hasselback krumpiri s hrskavom slaninom i sirom Recepti Možda vas zanima... Odlične rolice od piletine i špeka s grah salatom Recepti Možda vas zanima... Tajna najfinije pohane piletine je u - mlaćenici Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.