Jednostavan recept za pečenu piletinu s domaćim umakom...
Piletina nam je draga u svim oblicima, odnosno načinima pripreme. No svejedno stalno tražimo neke nove načine za pripremu ovog finog i zdravog mesa. Jedan od takvih načina je i trgana piletina (sporo pečena piletina, natrgana na male komade).
Svega nekoliko minuta potrebno ti je za pripremu ovog slasnog recepta. Ono što ti možda zvuči problematično jest činjenica da prije toga moraš čekati 2-3 sata kako bi se piletina ispekla i postala dovoljno meka. Ipak, za to se vrijeme možeš posvetiti pripremi domaćih peciva, priloga ili pak deserta - dok uživaš u mirisu mariniranog mesa.
Možeš napraviti bogati sendvič, servirati uzrižu, povrće ili pak popularnu coleslaw salatu.
Trgana piletina
foto: Shutterstock
Ne gasi ekran dok kuham
Trgana piletina
25 MIN
pripreme
180 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
Piletina
500
g
Umak od rajčice
200
g
Aceto Balsamico
100
ml
Morska sol
0,50
žličica
Češnjak u granulama
1
žličica
Dimljena paprika
1
žličica
Svježe mljeveni crni papar
0,50
žličica
Javorov sirup
1
žlica
Postupak
Zagrij pećnicu na 150 stupnjeva. Pileća prsa ili bedra stavi na lim za pečenje. Oštrim nožem napravi nekoliko proreza.
Pomiješaj sastojke za umak u manjoj zdjelici.
Prelij umak preko piletine, premazujući ravnomjerno. Rukama provjeri da umak uđe i u sam prorez napravljen na mesu.
Posudu za pečenje čvrsto pokrij dvostrukim slojem folije i stavi u pećnicu. Peci oko dva i pol do tri sata.
Izvadi iz pećnice. Pažljivo ukloni foliju, pusti da sva para izađe, a zatim ju ukloni i ostavi piletinu da se mrvicu ohladi.
Nožem i vilicom zatim razdvoji i usitni meso u posudi za pečenje i dobro ga promiješaj s umakom unutar lima za pečenje.
Trganu/vučenu piletinu posluži preko kruha, obične ili smeđe riže ili usitnjene cvjetače.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.