Punjena patka na zagorski način

Nadjenite patku jetricama, slaninom, graškom i začinima te otkrijte čari zagorske kuhinje
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1366

Potrebno vam je

  • 1800 g patka, srednje masna
  • 350 g kruh pšenični, bijeli
  • 50 g slanina suha, masna
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 kom jetra, pačja
  • 100 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 50 g grašak zeleni, u zrnu
  • 2 kom jaje kokošje
  • 3 žlica mast svinjska, nesoljena
  • 2 žlica krušne mrvice
  • 2 žlica sol

Priprema

  1. Patku posolite iznutra i izvana. Kruh narežite na kockice te ga prepržite u tavi do zlatne boje. Stavite ga u dublju zdjelu i zalijte mlijekom.
  2. Na tavi prepržite slaninu, luk i jetrica. Kruh malo ocijedite od mlijeka, dodajte kuhani grašak, prepržene luk, slaninu i jetrica te jaja i mrvice. Lagano promiješaje da dobijete malo čvršću smjesu. Njome napunite patku, otvore zatvorite štapićima za ražnjiće, dobro namastite i stavite peći na 230°C. Često podlijevajte sokom od pečenja. Pecite 90-ak min.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr