gastro postao
Nadjenite patku jetricama, slaninom, graškom i začinima te otkrijte čari zagorske kuhinje
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1366
Potrebno vam je
- 1800 g patka, srednje masna
- 350 g kruh pšenični, bijeli
- 50 g slanina suha, masna
- 2 kom luk ,crveni
- 1 kom jetra, pačja
- 100 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 50 g grašak zeleni, u zrnu
- 2 kom jaje kokošje
- 3 žlica mast svinjska, nesoljena
- 2 žlica krušne mrvice
- 2 žlica sol
Priprema
- Patku posolite iznutra i izvana. Kruh narežite na kockice te ga prepržite u tavi do zlatne boje. Stavite ga u dublju zdjelu i zalijte mlijekom.
- Na tavi prepržite slaninu, luk i jetrica. Kruh malo ocijedite od mlijeka, dodajte kuhani grašak, prepržene luk, slaninu i jetrica te jaja i mrvice. Lagano promiješaje da dobijete malo čvršću smjesu. Njome napunite patku, otvore zatvorite štapićima za ražnjiće, dobro namastite i stavite peći na 230°C. Često podlijevajte sokom od pečenja. Pecite 90-ak min.
Izvor Skuhatćute