Pureće lazanje sa slatkim krumpirom

Stockfood
U mesne lazanje dodajte i batat za dodatno bogatstvo okusa.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1519

Potrebno vam je

  • 450 g batat
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • luk ,crveni
  • 1 kom crvena paprika
  • 2 režanj češnjak
  • 300 g puretina,mljevena
  • 2 šalica pasirana rajčica (passata)
  • 1.25 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 žlica kukuruzno brašno ili krupica
  • 2 šaka špinat
  • 4 kom tijesto za lazanje
  • 0.30 šalica parmezan

Priprema

  1. Skuhajte krumpire. Ugrijte pola ulja u tavi pa popržite luk, papriku i češnjak. Nakon dvije, tri minute dodajte meso i pržite pet minuta dok ne dobije boju. Umiješajte umak od rajčice i kuhajte dok ne zavrije. Smanjite vatru i ostavite da se krčka desetak minuta dok se malo ne zgusne. Maknite s vatre i umiješajte slatki krumpir.
  2. U međuvremenu pomiješajte četvrtinu šalice mlijeka s kukuruznim brašnom. Ostatak mlijeka ulijte u lonac i pustite da zavrije. Umiješajte pomiješano mlijeko i brašno. Kuhajte dvije minute miješajući, dok se smjesa ne zgusne. Maknite s vatre i poklopite. Blanširajte špinat i ocijedite ga pa sitno nasjeckajte.
  3. Namastite vatrostalnu posudu ostatkom ulja te dno pokrijte tijestom za lazanje. Pospite s pola smjese od puretine i špinatom. Poklopite s još tijesta pa ponovite postupak. Na kraju zadnji list tijesta prelijte mlijekom i pospite sirom. Pecite 45 minuta na 200°c.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr