Pureće okruglice u umaku od rajčice

Skuhatćute
Isprobajte malo drugačiju varijantu mesnih okruglica s purećim mesom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 770

Potrebno vam je

  • 400 g tjestenina s jajima
  • 400 g puretina,mljevena
  • 2 kriška kruh pšenični, bijeli
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 2 dl pasirana rajčica (passata)
  • 2 žlica tvrdi sir
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 prstohvat majčina dušica
  • peršin, list
  • 0.50 šalica krušne mrvice
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • papar
  • sol

Priprema

  1. Skuhajte tjeseninu “al dente”.
  2. Očistite i sitno nasjeckajte luk, češnjak, majčinu dušicu i peršin.
  3. Kruh namočite vodom, a zatim ga istisnite.
  4. Mljevenome mesu dodajte jaje, ocijeđeni kruh, luk, češnjak, peršin i majčinu dušicu.
  5. Začinite solju i paprom te sve dobro izmiješajte. Od smjese oblikujte manje okruglice pa svaku uvaljajte u krušne mrvice.
  6. Zagrijte u tavi veću količinu ulja te ispržite okruglice s jedne i druge strane. Izvadite ih iz masnoće i stavite u uljem premazanu tavu.
  7. Prelijte ih sokom od rajčice i pirjajte na laganoj vatri.
  8. Poslužite uz kuhanu tjesteninu i pospite ribanim sirom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr