Quiche s bučom

Poznatom francuskom specijalitetu Dino Bebić dodao je buču.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 371

Potrebno vam je

  • 100 g pšenično brašno, bijelo
  • 150 g maslac, neslani
  • 350 g buča
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 kom vrhnje kiselo (12% masti)
  • 1 kom crvena paprika
  • 1 kom paprika, zelena
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Od brašna i maslaca zamijesite prhko tijesto i ostavite da malo odmori. Za to vrijeme očistite buču i prokuhajte je 5 minuta. Procijedite i izmiksajte štapnim mikserom.
  2. Buču začinite, dodajte jedno jaje i vrhnje te sve dobro izmiješajte.
  3. Prhko tijesto razvucite i stavite u kalup. Pecite ga u zagrijanoj pećnici 10 minuta na 170 stupnjeva.
  4. Zatim na tijesto dodajte smjesu od buče i na vrh nasjeckanu papriku. Ponovno zapecite u pećnici 15 minuta dok fino ne porumeni.
Posjeti Gastro.hr