gastro postao
Poznatom francuskom specijalitetu Dino Bebić dodao je buču.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 371
Potrebno vam je
- 100 g pšenično brašno, bijelo
- 150 g maslac, neslani
- 350 g buča
- 1 kom jaje kokošje
- 1 kom vrhnje kiselo (12% masti)
- 1 kom crvena paprika
- 1 kom paprika, zelena
- sol
- papar
Priprema
- Od brašna i maslaca zamijesite prhko tijesto i ostavite da malo odmori. Za to vrijeme očistite buču i prokuhajte je 5 minuta. Procijedite i izmiksajte štapnim mikserom.
- Buču začinite, dodajte jedno jaje i vrhnje te sve dobro izmiješajte.
- Prhko tijesto razvucite i stavite u kalup. Pecite ga u zagrijanoj pećnici 10 minuta na 170 stupnjeva.
- Zatim na tijesto dodajte smjesu od buče i na vrh nasjeckanu papriku. Ponovno zapecite u pećnici 15 minuta dok fino ne porumeni.