Quiche sa šunkom, piletinom i lukom

Shutterstock
Ova maštovita pita sa zanimljivom kombinacijom okusa neće nikoga ostaviti ravnodušnim.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 470

Potrebno vam je

  • 6 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
  • 130 g pile (cijelo, prosjek )
  • 1 kom luk ,crveni
  • 0.50 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica papar
  • 0.33 šalica vrhnje za kuhanje
  • 1 kom tijesto za savijače
  • 3 kom jaje kokošje
  • 1 mala žlica muškatni oraščić
  • 8 kom šparoge, vrtne

Priprema

  1. U velikoj tavi na vatri srednje jačine prepržite slaninu, povremeno promiješajte dok ne postane hrskava, 10-12 minuta.
  2. Rupičastom žlicom izvadite slaninu i stavite u veliku posudu. Dodajte piletinu i stavite na vatru te povremeno promiješajte dok ne posmeđi, pet-sedam minuta. Zatim je stavite u posudu sa slaninom.
  3. U tavu stavite luk, sol i papar pa povremeno promiješajte dok ne omekša. Smanjite vatru i pirjajte, uz povremeno miješanje, dok luk ne požuti, 12-14 minuta.
  4. Dodajte to u posudu sa slaninom i šunkom te ostavite da se ohladi. U međuvremenu ugrijte pećnicu na 180°C.
  5. Stavite posudu za pečenje s tijestom na rešetku i pecite dok se tijesto na krajevima ne zapeče, 20 minuta.
  6. U posudu sa slaninom, šunkom i lukom dodajte vrhnje, jaja i oraščić. Izvadite posudu za pečenje iz pećnice (ne gasite pećnicu). Ulijte smjesu u posudu, po vrhu pospite narezane šparoge i pecite dok vrh ne požuti, tj. Dok nož zaboden u sredinu ne bude suh, 45 -50 minuta. Izvadite neka odstoji desetak minuta, a zatim režite.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr