Talijanski specijalitet po receptu Antonia Carluccia

Thinkstock
Napravite pravi talijanski bolognese umak koji to zapravo nije prema receptu chefa Antonia Carluccia
Vidi originalni članak

Ovaj simpatičan kuhar kojeg smo imali prilike gledati u različitim kulinarskim televizijskim emisijama, kaže kako, iako najpoznatija tjestenina u Italiji, špageti bolognese u autentičnim talijanskim restoranima ne postoji. Talijani ga zovu tagliatelle al Ragu i originalno dolazi iz Bolonje. Riječ je o kombinaciji najmanje dvije vrste mljevenog mesa, malo vina, rajčica i začina. Ovako ukusan i jednostavan umak, smatra Carluccio, nije potrebno komplicirati.

Potrebno vam je:

  • 25 g maslaca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 srednji luk
  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 6 žlica bijelog vina
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 1 kg pasate ili sjeckanih rajčica
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Na tavi otopite maslac, dodajte nasjeckani luk i pirjajte.
  2. Dodajte meso i kuhajte dok ne poprimi boju.
  3. Zatim sve začinite vinom, koncentratom rajčice i pasatom.
  4. Začinite soli i paprom.
  5. Poklopite posudu u kojoj kuhate umak i pustite da se na laganoj vatri krčka oko 2 sata.
  6. Povremeno pomiješajte.
  7. Kada je umak pri kraju, skuhajte tjesteninu.
  8. Poslužite uz ribani parmezan.

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr