Recepti 03. prosinca 2016.

Talijanski specijalitet po receptu Antonia Carluccia

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Napravite pravi talijanski bolognese umak koji to zapravo nije prema receptu chefa Antonia Carluccia

Ovaj simpatičan kuhar kojeg smo imali prilike gledati u različitim kulinarskim televizijskim emisijama, kaže kako, iako najpoznatija tjestenina u Italiji, špageti bolognese u autentičnim talijanskim restoranima ne postoji. Talijani ga zovu tagliatelle al Ragu i originalno dolazi iz Bolonje. Riječ je o kombinaciji najmanje dvije vrste mljevenog mesa, malo vina, rajčica i začina. Ovako ukusan i jednostavan umak, smatra Carluccio, nije potrebno komplicirati.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Potrebno vam je:

  • 25 g maslaca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 srednji luk
  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 6 žlica bijelog vina
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 1 kg pasate ili sjeckanih rajčica
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Na tavi otopite maslac, dodajte nasjeckani luk i pirjajte.
  2. Dodajte meso i kuhajte dok ne poprimi boju.
  3. Zatim sve začinite vinom, koncentratom rajčice i pasatom.
  4. Začinite soli i paprom.
  5. Poklopite posudu u kojoj kuhate umak i pustite da se na laganoj vatri krčka oko 2 sata.
  6. Povremeno pomiješajte.
  7. Kada je umak pri kraju, skuhajte tjesteninu.
  8. Poslužite uz ribani parmezan.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.