Rajčice punjene račićima i ricottom

Sočni i bogati zalogaji klasičnih namirnica mediteranske kuhinje
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 110

Potrebno vam je

  • 6 kom rajčica, crvena
  • 4 žlica ulje maslinovo
  • 1 režanj češnjak
  • 200 g ricotta
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica mješavina suhih začina
  • 2 kom mladi luk
  • 300 g kozica velika
  • 1.50 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 100 g masline, crne

Priprema

  1. Rajčice oprati i vodoravno narezati na 3 debele ploške. U tavi zagrijati 1 žlicu ulja i ploške rajčice pirjati 2 minute.
  2. Češnjak oguliti i sitno nasjeckati. Pomiješati ricottu, sol, papar, začinsko bilje i češnjak. Mladi luk očistiti, oprati i narezati na tanke rezance.
  3. U tavi zagrijati 2 žlice ulja, pržiti mladi luk i skuhane i očišćene kozice te zaliti vinom.
  4. Masline prepoloviti, staviti u tavu i dobro promiješati, posoliti i popapriti.
  5. Ploške rajčice prvo premazati ricottom, zatim mješavinom iz tave. Na isti način nastaviti dok sve ploške rajčice nisu premazane i poslagane jedna na drugu.
  6. Vatrostalnu posudu premazati s malo ulja. Staviti punjene rajčice i peći 5 minuta na 200 stupnjeva C.
Posjeti Gastro.hr