gastro postao
Sočni i bogati zalogaji klasičnih namirnica mediteranske kuhinje
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 110
Potrebno vam je
- 6 kom rajčica, crvena
- 4 žlica ulje maslinovo
- 1 režanj češnjak
- 200 g ricotta
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 žlica mješavina suhih začina
- 2 kom mladi luk
- 300 g kozica velika
- 1.50 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 100 g masline, crne
Priprema
- Rajčice oprati i vodoravno narezati na 3 debele ploške. U tavi zagrijati 1 žlicu ulja i ploške rajčice pirjati 2 minute.
- Češnjak oguliti i sitno nasjeckati. Pomiješati ricottu, sol, papar, začinsko bilje i češnjak. Mladi luk očistiti, oprati i narezati na tanke rezance.
- U tavi zagrijati 2 žlice ulja, pržiti mladi luk i skuhane i očišćene kozice te zaliti vinom.
- Masline prepoloviti, staviti u tavu i dobro promiješati, posoliti i popapriti.
- Ploške rajčice prvo premazati ricottom, zatim mješavinom iz tave. Na isti način nastaviti dok sve ploške rajčice nisu premazane i poslagane jedna na drugu.
- Vatrostalnu posudu premazati s malo ulja. Staviti punjene rajčice i peći 5 minuta na 200 stupnjeva C.