Rep grdobine s patlidžanima

Pirjajte grdobinu u umaku od rajčice, prelijte vinom i i poslužite
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 551

Potrebno vam je

  • 500 g grdobina, rep
  • 300 g patlidžan
  • 4 režanj češnjak
  • 30 g peršin, list
  • 50 g pasirana rajčica (passata)
  • 1 čaša vino bijelo
  • 1 žlica ulje kukuruzno
  • sol

Priprema

  1. Izvaditi srednju kost iz repa grdobine, pa ribu oprati, narezati i osušiti.
  2. Patlidžan izrezati na kockice.
  3. Na ulju malo zažutiti češnjak, pa u istu posudu staviti kockice patlidžana, posoliti, posipati kosanim peršinom i nastaviti pržiti još nekoliko minuta.
  4. Potom dodati odreske ribe i umak od rajčica, preliti vinom, pa ostaviti u poklopljenoj posudi na tihoj vatri još desetak minuta, te poslužiti.
Posjeti Gastro.hr