gastro postao
Pirjajte grdobinu u umaku od rajčice, prelijte vinom i i poslužite
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 551
Potrebno vam je
- 500 g grdobina, rep
- 300 g patlidžan
- 4 režanj češnjak
- 30 g peršin, list
- 50 g pasirana rajčica (passata)
- 1 čaša vino bijelo
- 1 žlica ulje kukuruzno
- sol
Priprema
- Izvaditi srednju kost iz repa grdobine, pa ribu oprati, narezati i osušiti.
- Patlidžan izrezati na kockice.
- Na ulju malo zažutiti češnjak, pa u istu posudu staviti kockice patlidžana, posoliti, posipati kosanim peršinom i nastaviti pržiti još nekoliko minuta.
- Potom dodati odreske ribe i umak od rajčica, preliti vinom, pa ostaviti u poklopljenoj posudi na tihoj vatri još desetak minuta, te poslužiti.